Beszéljünk róla! Szőrtüszőgyulladás az arcon

Elég sok kérdést kapunk ezzel a problémával kapcsolatban, és néhány tévedést is el kell oszlatnunk.

Kezdjük rögtön azzal, ami, lévén, szakállápoló készítményeket árulunk, a leggyakrabban előforduló kérdés: allergia okozza? Hagyjam abba a termék használatát?

Nem, a szőrtüsző begyulladása nem allergiás folyamat, nem a szakállolaj, vagy szakállmosó sampon okozta neked ezt a gondot.

Akkor mi?

Nézzük tételesen, hogy mi állhat a háttérben, de előtte tegyünk rendbe még egy dolgot: ha a probléma folyamatosan fennáll, és nem csak egy-egy gyulladt szőrtüsződ van menj el bőrgyógyászhoz, mert ő tud olyan célzott kezelést (fertőtlenítőt, krémet, antibiotikumot) adni, amire szükséged van.

Fontos, hogy ez a gyulladás nem játék, akár komoly fogászati probléma, vagy cukorbetegség is állhat a háttérben. Továbbá a kezeletlen gyulladás el is tályogosodhat, aminél teljes feltárásra lesz sajnos szükség.

A szőrtüszőgyulladás, jön és megy, viszonylag gyorsan elmúlik, néhány nap alatt.

Ha ebben az időszakban kényelmetlen neked, hogy szakállolajat használj, akkor tedd félre, maradj a napi higiéniánál, mosd meg Beard Wash-al (az African Spa termékek 100% természetes alapanyagból vannak, nem fogják irritálni) és hagyd szellőzni.

Fragrance Free Beard Wash
African Spa Beard Wash-t IDE KATTINTVA találod! 

Fontos, hogy nézd meg mit használsz, és kerüld a szilikon tartalmú olajokat, szérumokat, mert ezek egy olyan filmréteget képeznek, amit ha a gyulladt bőrre raksz, tovább konzerválják a gennyes, gyulladt felületet. Szóval ezeket most ne használd. (Nem véletlenül nem használjuk mi sem a szilikont egyik termékünkben sem!)

Nyáron, vagy aktív munkát végző, sokat edző, vagy a stressz miatt izzadékonyabb férfiaknál gyakrabban fordul elő, így reggel és este is érdemes átmosni Beard Wash-al a szakállat, mert elsődlegesen az izzadás okozhatja, pláne nagyobb szakállnál. Elég ha ilyenkor hozzányúlsz, megvakarod a szakállad és már kész is a szőrtüszőgyulladás.

Aki erre hajlamos, estére kész is a baj. Vagy reggelre, ha éjszaka vagy inkább izzadós.

Szóval vedd be a reggeli rutinba a Beard Soap-ot, vagy a Beard Wash-t, maradj a természetes olajoknál, de el is hagyhatod, amíg az irritáció nem szűnik.

Ha pedig makacs a gyulladás, irány a doki!

Ja, és semmiképp ne nyomkodd mert csak jobban begyullad és nyoma marad.

 

(Felhasznált forrás webbeteg.hu, bőrgyógyász tanácsadónk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük