Szőke vagy vörös a szakállad? Miben különbözik, és hogyan ápold…

Szőke vagy vörös a szakállad

Akinek vörös vagy szőke a szakálla joggal mondhatja: tényleg más, mint a többi … Más (több) ápolást is igényel. Utána néztünk a részleteknek is! 

De kezdjük inkább a szőke szakállal, ami viszonylag gyakrabban jön szembe, mint a vörös szakáll.

A szőke szakáll kezelése

87d1192e5791cd92a1b412a90f7ac800

 

Akinek szőke a szakálla, valószínűleg észre vette már, hogy a növesztése sokszor kétszer, háromszor annyi időt vesz igénybe, mint a többieknek. Gyakran előfordul, hogy az első három hónap olyan lassan telik el, hogy az illető fel is adja a szakállnövesztést… Pedig kár lenne feladni, hiszen pontosan a különlegessége, a ritkasága miatt (is) menő a szőke szakáll. (Szerencsére a „kiszőkített” variáció hamar eltűnt a köztudatból.)

Mint minden szakállnövesztési tanács, ez is azzal kezdődik: ne babráld. Valószínű hetek fognak eltelni, mire egyáltalán észreveszi a környezeted, hogy mibe vágtad a fejszéd, ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla, légy kitartó! Hidd el mégéri!

Mivel a szőke szőrszálak egyébként is sokkal törékenyebbek vigyázz, hogy ne törjenek meg, használj szakállolajat, már 2-3 hetes borostától. Ez nemcsak a viszketésben, az érzékeny bőr kipirosodásában segít majd, de táplálja is az arcszőrzetet. Ha teheted, ebben az időszakban válassz illatmentes variációt, hogy semmilyen irritációnak ne tedd ki a bőröd.

Mi az African Spa-nál az illatmentes, Fragrance Free változatot ajánljuk, ami 100% natúr készítmény és a benne lévő ricinus olaj, kókusz olaj, jojoba olaj hamar megteszi majd a hatását!

Az is fontos, hogy a szakáll és az arcbőrt tisztítása megfelelő termékekkel történjen. Ismét csak azt tudjuk hangsúlyozni keresd a természetes anyagokból álló kozmetikumokat, kifejezetten a szakállápoláshoz kifejlesztett szakálltisztító szert!

A vörös szakáll kezelése

Red+Beard-Scott-72_MG_8152Rögtön egy érdekes tény: nem csak a vörös hajú férfiaknak van vörös szakálluk. Sőt! Elég gyakori, hogy barna hajú (néha szőke) férfiak meglepődve bámulnak a tükörbe: ez meg hogy történt?! Természetesen a genetika felelős ezért. Előfordulhat ugyanis, hogy a „vörös haj gén” nem a hajon, hanem a szakállon jelenik meg, legegyszerűbben fogalmazva. Szóval, ha vörös a szakállad, valamelyik felmenőd közt volt egy vörös hajú, és ez visszaköszönt rajtad. Pontosabban a tükörből… Semmiképp ne kérd számon édesanyád emiatt, könnyen előfordulhat, hogy az ükapád, vagy ükanyád volt vörös. Kaptál egy különlegességet, örülj neki!

Jellemzően érzékenyebb a vörös szakáll alatti bőr, tehát érdemes reggel és este is használni a szakállápoló termékeket, (szakállolaj) és alaposan átfésülni, átkefélni a rakoncátlan szálakat. A vörös szakállak gazdái szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy sprődebb, nehezebben kezelhető a szakálluk, mint a barnáké. Bátran használd a fésűt, hogy eltávolítsd az elhalt szőrszálakat, és formázd a szakállad.

Semmiképpen ne szárítsd hajszárítóval, forró levegővel, még ilyen hidegben sem – ez egyébként minden arcszőrzetre igaz! Szárítót és borotvát le!

Előfordulhat, hogy a szakáll azonnal beissza az olajokat – ilyenkor nyugodtan használj akár többet is, mint ami az üvegen fel van tűntetve. Különleges szín – extra ápolást igényel.

Az African Spa szakállolajok gazdagon tartalmaznak E-vitamint és ricinus olajat is, amelyek belülről és táplálják a szőrzetet, így könnyebben elérheted az áhított puha, rendezett szakáll állapotot.

Beard On!

 

Szakállápoló termékek: www.africanspa.hu

(fotók via Pinterest)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük