„Szakállolaj? Minek ez a flanc?”

Különös, hogy amikor valami újba kezdesz, mennyi felesleges negatív véleménnyel találkozol. Aki használ szakállolajat, felkészülhet a tapírok támadására… Aggódásra semmi ok, a szakállolaj ugyanis hasznos, hétköznapi rutinba beépíthető kozmetikai termék. És menő. Mondjuk miért.

„Mi ez a divathülyeség? Rágyújtok és felgyullad a szakállam az olajtól?”

hogyannövesszA szakállolajat (legalábbis a Wikipedia szerint) amely mandula és szőlőmag kivonatból készült az indiánok használták először, akik Amerika hidegebb, északi tájain éltek. Méghozzá azért, hogy az állandó széltől és hidegtől ne száradjon ki a szakálluk és a szakáll alatti bőr. (A szőlőmag olaj egyébként azóta is nagy népszerűségnek örvend a hidratáló krémek alapanyagaként!) Kereskedelmi forgalomba a 30-as években került, de erről persze nagyon gyérek a feljegyzések. A Google adatai szerint 2006-ban található az első szakállolajjal kapcsolatos bejegyzés, és a nagy robbanás 2013-ban jött el. További érdekesség, hogy megmaradt nagyon népszerű, ámde mégis szinte csak webshopban kapható terméknek. Számunkra megmagyarázhatatlan, hogy sem a nagy áruház láncok, sem a kozmetikai cégek nem haraptak rá. Még. Talán nem is baj, hiszen, így megmarad minőségi terméknek, amit csak a beavatottak használnak.

„Az én szakállam maximum a pörköltszafttól lesz olajos!”

131963_story__bearded-manAz indiánok is tudták már tehát, a kulcsszó a hidratálás! Kicsit hétköznapibb logikával, ha belegondolsz nagyon egyszerű a képlet. A hajad is lehet száraz, sprőd, töredezett, sőt a fejbőr alatt kiszáradhat korpásodhat. A szakállnál ugyanez a helyzet. Fontos, hogy ápolt, kellemes tapintású legyen, ne száradjon ki, és az alatta lévő bőr ne pirosodjon, ne legyen pikkelyes a kiszáradástól. Aki már valaha eljutott odáig, hogy esetleg nyolc-tíz napos borostát növesztett tudja, hogy milyen rossz, amikor viszket. Ezen segítenek a szakállolaj természetes összetevői. Mi, az African Spánál kókusz olajat és avokádó olajat használunk a szakállolaj fő alapanyagaként, hogy finom és hidratált legyen a szőr és a bőr is. Irritációtól, viszketéstől nem kell tartanod, hiszen csak természetes anyagokkal dolgozunk, semmilyen adalékot, tartósítószert nem teszünk a szakállolajba!

„Mi lesz a következő, seggszőr fésű?”

szlogen4A szakáll teret hódított – kár erről vitatkozni, menj ki az utcára, nézz körül és látod. Az, hogy a szakállat ápolni is kell, szerencsére sokan felismerték, felismerik minden nap. Mi, az African Spa csapata arra törekszünk, hogy megtaláld azt az illatot amit a legjobban szeretsz, amit ha reggel (vagy este) magadra kensz egész nap szeretni fogod, és mások is! Nem titkolt célunk, hogy a hölgyek is kedveljék, hiszen a szakállal ők is testközelbe kerülhetnek. Tessék megkérdezni bármelyik nőt, hogy inkább egy puha, illatos szakállba túrnak bele, vagy egy sprőd, ha tetszik „pörköltszaftosba”. Na ugye.

„A szakállolaj felesleges flanc!”

Szerintünk nem. Szerintünk egy új lépés afelé, hogy még jobban érezd magad. A négy illat, négy különböző kompozíció. A Rough egy fás, karakteres illat, a bátraknak ajánljuk. Amikor a Playert kevertük, alkottuk egy elegáns férfinak képzeltük el, aki nem ijed meg az édeskésebb illatoktól sem.

afrplayerafrstylishafrfragnancefreeafradventurous2afrrough

Az Adventurous-t az a férfi használja, aki simán átszeli a hegyeket egy szál hátizsákkal és közben nyomában süvít a szél, ordítanak a farkasok. A Stylish pedig minden városi férfi kedvence mentolos friss illatával. (Mi úgy képzeltük az ő nyomában a csajok süvítenek.) Persze ezt csak mi képzeltük, hiszen egyik állandó vevőnk Marci, aki egész nap a monitor előtt ül és az Adventurous citromos, friss szakállolajjal locsolja a szőrzetét. Mert szereti. Meg a csaja is.

(Az idézeteket korábbi African Spa-s posztokhoz írták. Olyanok, akik szerint a szakállolaj nem menő. Ha elfogyott rendelj itt szakállolajat: www.africanspa.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük