Szakállápolási rutin három lépésben!

Szakállas férfi ollóval

Szakállápolási rutin három lépésben!

Ez a legjobb blogbejegyzés amit valaha írtunk szakállápolás témában. Komolyan. Az.

Itt az ősz, ápold olajjal a szakállad!
Itt az ősz, ápold olajjal a szakállad!

Első lépés: tusolás előtt

 1. Borotválkozz. Nem írtuk el. Bár inkább úgy fogalmaznánk: egy kis kiigazítás… a nyaknál és az arcnál. Fontos, hogy ezt még tusolás előtt végezd el, hiszen ha használsz borotva habot, akkor azt le kell majd mosnod. Praktikusabb, ha ezzel kezdesz.
 2. Fogmosás. Az ok hasonló, mint az előbbinél. Ha hajlamos vagy a fogkrémmel összekenni a szakálladat és a bajszodat, inkább fürdés előtt csináld, hiszen a fogkrémben található fluorid szárít, mindenképpen alaposan le kell mosni!
African Spa Beard Wash
African Spa Beard Wash

Második lépés: a vízben/víz alatt

 1. Mosd meg naponta. Egy férfi legyen ápolt. Ez tény. Az, hogy a kozmetikai cégek eddig elhanyagoltak bennünket, szakállas férfiakat az is tény. Nagyon fontos, hogy a NEM szakáll ápolásra készült termékek száríthatják az arcszőrzetet, sőt a szakáll alatti bőrt is! Nem erre a célra készült szappant, és sampont (pláne tusfürdőt!) nem ajánlunk szakállápolásra – mert szárít, tele van kemikáliákkal, parabénnel, és az arcodnak is nagyon rosszat tesz! Az African Spa Beard Wash – mindezt szem előtt tartva készül shea olajjal és argán olajjal! Természetes anyagokból – akár sima arctisztításra is használhatja az egész család. Semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz.
 2. Öblítsd ki alaposan. Szánj időt az alapos öblítésre. A rutinnak ezen a pontján akár borotvahab és fogkrém is van a szakálladon! Használd bőven a vizet, közben az újaiddal simíts végig – így távolítva el az elhalt szőrszálakat.

Harmadik lépés: tusolás után           

 1. Törölköző. Használj tisztát és szárazat minden alkalommal. Gyengéden szárítsd meg, figyelj rá, hogy ne dörzsöld erősen. Lehetőleg ne használj hajszárítót – persze télen nehezebb megvárni, amíg magától, a törölközőtől megszárad, de érdemes. A sok hajszárítózás árthat, kiszáríthatja a szakálladat.
 2. African Spa szakállolaj
  African Spa szakállolaj

  Szakállolaj. Naponta kétszer ajánljuk a szakállolaj használatát. A reggeli és esti rutinhoz egyaránt. A tápláló olajok hatásának érdekében jó alaposan masszírozd az olajokat a szakálladba. Mi az African Spa szakállolajokba kókusz olajat és jojoba olajat is teszünk, hogy megfelelően hidratáljanak, és védjenek. Válassz az öt illat közül olyat, ami neked a legjobban megfelel. Az esti rutinhoz az illatmentes Fragrance Free változatot szoktuk javasolni, és a visszajelzésekből eddig úgy látjuk, hogy ezt a tanácsot meg is fogadtátok. (Köszönjük!)

Fésüld át. A szakállat máshogy, mint a hajadat. Ezt nem lassú, felülről alulra induló mozdulatokkal kell végezni – hanem trimmelés szerűen, bele-bele fésülve, bentről kifelé haladva. Ellenkező esetben beleragadhat a fésű, és a mozdulat nehézkessé válik. Tehát: apró, rövid, de határozott mozdulatokkal fésüld át – nem hosszú, egybefüggő mozdulatokkal! Lassan végezd ezt műveltet, ne kapkodd el – a szakállad vége láthatja a kárát.

African Spa FésűA megfelelő fésű kiválasztása nagyon fontos! Nálunk cseresznyefából készült fésűt találsz, ami pont kézre áll. Semmiképpen ne használj műanyagot, mert sztatikus lesz tőle, és megtöri a szakállat, roncsolhatja a végeket.

 1. Ne nyúlkálj! Tudjuk, hogy ez egy lehetetlen kérés, de legalább akkor ne nyúlj hozzá, ha koszos, olajos, vagy poros a kezed. Gondolj csak bele mennyi baktérium, kosz juthat így bele!

 

Hogy egyébként ki nyúlhat még hozzá? Azt rád bízzuk…

Még egy kis olvasnivaló!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük