5 tipp, hogy megvédd a szakállad a káros napsugaraktól (vagy hozd helyre, ha már baj van…)

5 tipp, hogy megvédd a szakállad

5 tipp, hogy megvédd a szakállad a káros napsugaraktól (vagy hozd helyre, ha már baj van…)

Az elmúlt időszak nem csak az idegeinket, hanem arcunk ékességét is megviselte, hiszen a folyamatos kánikula, szárazság csak kettő azok közül, amelyeknek ki lett téve szakállunk ezen a nyáron. A párás levegő, a medence klórozása és a sós víz pedig szintén nem segített. Reparáljunk.

Különböző tünetei vannak a dehidratált és sérült szakállnak. Ha ezek bármelyikét tapasztaltad a kánikula alatt/után, egyszóval mostanában akkor szükség lesz némi kúrára.

  1. Korpás szakáll
  2. A normálisnál nagyobb szőrvesztés, és nem csak fésülés közben
  3. Folyamatosan kipirosodó arc és irritáció, viszketés.

Ne ijedj meg, minden helyrehozható és mondjuk azt is, hogy hogyan.

Az első és legfontosabb szabály a kánikulában (is): hidratálj!

Nem győzzük eleget mondani, hogy akárcsak a haj, a szakáll is kiszáradhat attól, ha nem iszol elég folyadékot. Ebben a hőségben még inkább figyelned kell erre, és amíg a fenti tünetek, a szakáll kiszáradása nem szűnik meg, jól tennéd, ha reggel és lefekvés előtt is + 1 pohár vizet beiktatnál. Igen, még akkor is, ha egyébként megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztasz. Bár igyekszünk a termékeinkkel mindenféle tápanyaghoz juttatni a szakállad, neked is kell ezért tenned. Belülről.

Víz, víz, víz!

Irány a medence, irány a tenger!

Ha már víz… Ha még kihasználod a nyár végét és strandolsz, esetleg most indulsz a tengerpartra fogadd meg ezt a néhány tanácsot. Miután a vízbe mész mindig állj meg a tusolónál és alaposan mosakodj le. Második, harmadik csobbanás után olajozd le a szakállad (ITT találsz szakállolajat), hogy elkerüld a kiszáradást.

Használj Beard Shieldet, ha muszáj hajszárítóznod

Ha göndör a szakállad elképzelhető, hogy a fixálás miatt sokszor nyúlsz a hajszárító után. Ha teheted, ezt most hanyagold. Egyébként is folyamatosan hőségben és párában töltöd a napot, hagyd fellélegezni arcod ékességét. Ha nagyon szeretnéd fixálni indulás előtt tegyél fel African Spa Beard Butter-t, de hagyj magadnak időt, hogy felszívódjon. Ha mindenképpen muszáj egyenesítened, vagy kiszárítanod a szakálladat, használd az Evil Bunny Beard Shield terméket, ami megvédi a kiszáradástól a szőrszálakat és fixálja a szakállat, ha már kiegyenesítetted, így tartani fog egész nap! Itt találod: https://africanspa.hu/termek/evil-bunny-beard-shield/

Éjszakai tunning

Az African Spa Beard Butter még valamire jó: a benne lévő természetes hatóanyagok hidratálják, selymesebbé teszik a szakálladat. Tusolás után vidd fel „érzés és hossz” szerint (látni fogod, hogy mennyit szív fel) és hagyd éjszaka dolgozni a hatóanyagokat. Nem kell, hogy csöpögjön! Használj annyit, amennyi komfortos. Ha a bőröd folyamatosan kipirosodik a melegben az African Spa Fragrance Free olajat ajánljuk éjszakára, amely illatmentes, és egészen az arcbőrig be tudod masszírozni, akár egy arcszérumot. Nem tartalmaz semmilyen kemikáliát, meg fogja nyugtatni a bőröd.

Korpás szakállra

Talán az egyik legkellemetlenebb tünete a szakáll viselésének, és több kiváltó oka is lehet. Okozhatja stressz, hajlam, nem megfelelő ápolás, dehidratáció, az arcbőr folyamatos vakarása, irritáció miatt. Nyári melegben sokkal erősebb, és kellemetlenebb is lehet. De nem kell azonnal a borotvához nyúlni. A vízfogyasztásra itt is fokozottan figyelni kell, és nagyon fontos, hogy az irritációt megszüntesd, hiszen akkor tud a felület gyógyulni. Azt ajánljuk, hogy a Fragrance Free Beard Wash-t használd ha nagy a baj, de semmiképp ne korpás hajra használható samponokat. Erről bővebben itt olvashatsz: https://africanspa.hu/beard-wash-vs-hajsampon-mi-a-kulonbseg-illetve-nehany-szo-a-korpas-szakallrol-is/

+1 Hűsítő szakállolaj

Minden nyáron előkerül a kérdés, hogy ebben a melegben mi az a szakállolaj, ami enyhülést hozhat. Mi ilyenkor a nyári bestsellert, az African Spa Stylish olajunkat ajánljuk, ami kellemes citrusos, felfrissülést hoz. Könnyebb elkezdeni vele napot 🙂

Termékeink nem tartalmaznak parafint és SLS-t! Figyelj oda, hogy mit kensz magadra, hiszen a szakáll büszkeség, és nem nyűg. A tönkrement arcbőrt nehéz visszahozni! További kellemes nyarat!

Gyuri