A tudományos szakáll

Szakállolaj

Összeszedtünk néhány kutatásokkal alátámasztott tényt a szakállról. Kiderül az is, hogy üzletembereknek érdemes-e szakállat növeszteni!A Men’s Health így írt a témában: „A kutatók 10 férfit vizsgáltak meg, mindegyiküknek 6 hetes arcszőrzete volt, szakállal és szakáll nélkül lefotózták őket semleges, vidám és agresszív arckifejezésekkel egyaránt.
playerMikor a résztvevőket megkérdezték a férfiak életkoráról, benyomásukról és agresszív megjelenéséről, a szakállas férfiakat dühös arckifejezéssel idősebbnek, határozottabbnak és magasabb társadalmi rétegbe tartozónak gondolták. Mi a csavar? A pasik voltak a legjobban lenyűgözve a társaik arcszőrzetétől. A szakáll félelmet kelt a riválisaidban, állítja Dr. Paul Vasey a kanadai Lethbrige Egyetem pszichológia professzora és a tanulmány társszerzője. Ez jó hír az üzletembereknek: a szakáll előnyt jelent olyan foglalkozásoknál, amik öntudatos személyiséget követelnek!”

Inkább tetszik a nőknek a szakáll, mint a borotvált arc – állítja egy friss felmérés, amit egy kifejezetten szeretőkeresésre alkalmas oldal készített. „A Victoria Milan oldal kifejezetten olyan férfiak és nők számára jött létre, akik jelenleg kapcsolatban állnak, de egy kis mellékes izgalmat keresnek. A felmérésben 22 országból – többek között Magyarországon is jelen vannak – összesen 9127 tagjukat kérdezték meg, hogy milyen tulajdonságai és jellemzői vannak a tökéletes szeretőnek. A felmérésből az derül ki, hogy a nők szerint az ideális szerető magas, elegánsan öltözködik, parázsló tekintetű és inkább szakállas, mint csupasz arcú. A megkérdezett nők 26 százaléka mondta, hogy tetszik neki az arcszőrzet, míg csupán 9 százalék mutatott érdeklődést a borotvált arc iránt.” Persze a teszt oldal további felmérés alapján azt is kimutatta, hogy a nők sok esetben ideális, elképzelt társnak teljesen más férfit jelölnek meg, mint akinél végül kikötnek… Szóval… hát … ez még kiforratlan tény.pinteres

„A primitív népek körében a szakállas férfiakat tisztelet övezte. A harc során becses hadizsákmánynak számított az ellenség lenyisszantott szakálla. Nagy Károly egyik alvezére levágott szakálokból szövette köpenyét s tömette meg vánkosait és derékaljait. Elterjedt a megnemtámadási szerződéseket vagy hűbéradományokat pár szál szakállal szentesíteni, a szakáll érintése pedig megfelelt a mai becsületszót megerősítő kézfogásnak.” (Rosta Erzsébet)

Szóval igazán nem értjük azokat akik szerint a szakáll növesztése pusztán divat hóbort… amennyiben tényleg így van, ez a divat sok száz éve tart már!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük