„Olcsó” szakállolajak a piacon, avagy neked mindegy mit kensz magadra?

Szakállolaj African Spa

Több vásárlónk jelezte, hogy próbált más, olcsó termékeket, és volt velük baja bőven. Igyekszünk minden hozzánk érkezett kérdésre válaszolni. Elmondjuk miért fontos, hogy tudd, mit veszel…

Az elmúlt hónapokban fejünket fogtuk a hozzánk érkező levelektől, és őszintén szólva nagyon régóta ért bennünk ez a bejegyzés, mert nem akartuk azokat a cégeket szidni, akik nálunk olcsóbban dolgoznak. Így hezitáltunk, több terméket is megvettünk, teszteltünk, megnéztük az alapanyagokat.

Most sem fogunk szidni senkit, ezek ugyanis nem mi vagyunk, eddig sem tettük, ezután sem fogjuk.

 

Elmondjuk, hogy mi, hogyan dolgozunk, hogyan választjuk ki az alapanyagokat, hogyan készítjük termékeinket, hogy nektek a legjobb minőséget tudjuk nyújtani. Mivel a drogériákban kapható már ilyen-olyan szakállápoló termék mindenkit arra bíztatunk, hogy nézze meg mit ken magára.

Az African Spa minden terméke kézzel készül, magyar termék, kizárólag természetes anyagokból. Kérdezheted, hogy a Beard Wash-nál ezt hogy érjük el? Elsősorban a vegyésszel, aki nekünk dolgozik, másod sorban a hozzáadott cukortenzidekkel, amelyek szintén természetes anyagok.

Egyik termékünk sem tartalmaz SLS-t, parabént, sőt még hozzáadott alkoholt sem. Kis mennyiségben gyártunk, hiszen a természetes olajok szavatossága véges, így nem halmozunk fel készletet két éves lejárati garanciával. 

Nézd meg az üveget, és ha hosszú lejáratú a termék, kezdj el gyanakodni, hiszen tartósítószer nélkül ez nem lehetséges. Minden természetes olaj elvileg ehető minőség, romlik. Nem azonnal, de záros határidőn belül. A multi cégek ezt nem engedhetik meg maguknak így kőolaj származékot és tartósítószert is alkalmaznak, tömegben gyártanak, így kerülhet ki a polcokra olyan szakállolaj, ami 2026 év végéig felhasználható.

Az illat. Sokszor kaptuk az elején, hogy este már nem érezni a reggeli szakállápolás illatát. Igen, ez valóban így van, hiszen minden African Spa szakállolajban természetes illóolaj van, illetve ezek elegye, amit minden esetben fel is tüntetünk a leírásban. 

Ezeket hosszú tesztelés, próbálgatás után állítottuk elő – az elején nem kevés rettenet elegyet létre hozva. Ezek még mindig megvannak, érdekes néha elővenni, hogy miből született az Adventurous vagy éppen a Rough. Úgy vesszük észre, hogy ezek mind kedvező fogadtatásra találtak, néhány hónappal ezelőtt Magyarország leghíresebb és legfoglalkoztatottabb parfümőrét is megkértük, hogy mondjon véleményt. Azt mondta: „Ügyes. Szinte profi.” Ettől persze zavarba jöttünk, hiszen ezek az illatok sok-sok munka elegyeként lehetnek ma azok, amik.

A Rough olajunk az első termékek közt volt, ami elkészült.

 

A Dead Forest, az Evil Bunny és a 77th termékcsalád, már második generációst termékeink, és „csak” 99,98% – ban természetesek. Azaz az illatanyag nem illóolaj, hanem parfüm, amit francia parfümőrünktől, limitált mennyiségben vásárolunk. Minőségi illatok, kozmetikumban használhatóak, erősek, intenzívek, akár a parfümödet is kiválthatja, ha ezzel kezeled a szakálladat.

A tesztélés során néhány szakállolaj, ami a kezünkbe került illatában leginkább a kétszáz forintos tusfürdőkre „hajazott”, amit jó érzésű férfiember csak a legrosszabb esetben, vagy még akkor sem kenne magára. 

Ami pedig a beltartalmat illeti. A filléres szakállolajok esetében szinte egytől egyig azt látjuk a címkén, hogy az alapjuk napraforgó olaj. Ennyi. Ezt egyébként úgy tudod megnézni, hogy mindig a legelöl szereplő hozzávalóból (ingridient) van a legtöbb. Ha tehát az parafin, vagy napraforgó olaj, akkor jó eséllyel 80-90%-ban azt kensz az arcodra. 

A szakállolaj kozmetikum. Hivatalosan is annak minősül. A receptjeinket vegyész készíti, az alapanyagokat és a kész terméket is labor vizsgálja, minden termékünket engedélyeztetni kell a hatósággal, akik ezt évente újra megteszik. Ez időbe és pénzbe is kerül, cserébe olyan minőséget tudunk nektek biztosítani, amihez két éve már ti is ragaszkodtok, és amihez mi is ragaszkodunk.

Nem mindegy, hogy milyen olajat, mivel keverünk, nem elég véletlen szerűen eldönteni, hogy akkor az argán a jojobával milyen jól fog működni. Van olyan olaj ami szárít (!) és van olyan, amelyben az illat nem oldódik megfelelően.

Mint mondtam: ez meló, és idő. 

És mi a végeredmény? Remélem ezt már ti is tudjátok! Legyetek igényesek a kozmetikumaitokra (is), hiszen az arcotokkal, bőrötökkel érintkezik. Nem mindegy mi van benne, hiszen bőrbetegséget, allergiát is okozhat. 

Mi továbbra is hozzuk a már jól megszokott minőséget, továbbra is természetes anyagokból gyártunk, kézzel, kis szériában. Jelenleg is dolgozunk az újdonságokon, de addig is: BEARD ON!

Üdv,

Gyuri

African Spa 

www.africanspa.hu