Hogyan egyél, ha szakállas vagy …

Biztos, hogy volt már gondod azzal, ha be akartál nyomni egy hamburgert, vagy egy fagyit, ugye?

Mindannyian tudjuk, hogy az ételek és a szakáll nem jönnek ki jól egymással. Ezért összeszedtünk néhány szabályt, hogy a szakállad egész nap tiszta maradjon.

  1. szabály – Ne egyél a kezeddel, használj evőeszközöket!

Pizza és hamburger késsel és villával? Nem ez a legkényelmesebb módja az elfogyasztásának, ugyanakkor így sem szósz, sem morzsa nem kerül a szakálladra.

  1. szabály – Ne vidd túlzásba!

Ne próbálj meg annyi ételt tömni a szádba, amennyit csak lehetséges, különben a szakállad tiszta kajamaradék lesz.

  1. szabály – Kerüld el a fánkot, a fagylaltot és a szirupokat!

Tudjuk, hogy a fánk isteni desszert, ugyanakkor nézd meg a szakállad az első falat után! Csupa lekvár és porcukor. Megoldás lehet, ha kis darabokra vágod és úgy eszed meg. Hasonló a helyzet a fagylalttal is: ne nyald, inkább kanalazd!

  1. szabály – Tésztaételek = nagy NEM!

Ha nem tudod, hogyan edd úgy a tésztát, hogy ne legyen tiszta szósz a szakállad, akkor inkább hagyd. Jó módszer lehet, ha egyik kezeddel a villát tartod, a másikkal pedig a szakálladat véded és húzod el a tészta útjából.

Ha nem szeretnél megszorításokat, akkor tarts mindig magadnál szalvétát vagy törlőkendőt, amivel megtisztíthatod a szakálladat és a bajszodat. Megoldás továbbá, hogy evés közben a mutató és a hüvelykujjad segítségével elteszed az útból a bajszodat, így amiatt sem kell aggódnod. Plusz egy jó tanács, hogy ne tegyél se a bajszodra, se a szakálladra túl sok waxot, így sokkal könnyebb lesz eltávolítani róla az ételmaradékot.

Ha pedig gyors segítség kell, akkor alaposan mosd ki a szakálladat Beard Wash-sal. ITT találod őket! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük