A szakállolajról

A szakállolaj egy arcszőrzetet és arcbőrt ápoló készítmény, amelyet akár már néhány napos borostára is lehet használni.

Egyelőre 4 karakteres illatból és egy illatmentes típusból lehet választani.

Alapvetően kéttípusú olaj keveréke:

-hordozó v. (zsíros) olajak

-illóolajak

Valamint E-vitamint adunk hozzá.

(Alapanyagokról ide kattintva olvashatsz még)

Magas beltartalommal rendelkező, a termék alapját képező kiváló minőségű hidegen sajtolt olajok. Mi háromféle olaj keverékét használjuk.

Kizárólag természetes növényi eredetű illóolajokat használunk, melyeket úgy válogattunk össze, hogy kiegészítsék egymást így alkotva négy karakteres különálló illatot.

Többek közt, magas vitamin tartalom, gyulladás csökkentő hatás, kiváló szőrregeneráló és ápoló tulajdonság. (Alapanyagokról ide kattintva olvashatsz még: link)

Életem során volt szerencsém két alkalommal hosszabb időt Afrikában tölteni (összesen másfél évet). Innen jön az inspiráció itt fogalmazódott meg bennem, hogy szakállápolási termékeket kezdjek el gyártani először csak magamnak és a barátaimnak. És most már a nagyközönségnek is.

Az alapanyagok nagy része, ha nem is Afrikából származik, ott mégis nap-mint nap használják, élnek velük. Mindenképpen jellemzik a kontinens sokszínűségét. Ezt a sokszínűséget próbáltam belefoglalni ebbe az öttípusú, jellegzetes illatba.

Nem. Az inspiráció és a lelkesedés jön csak délről. Az olajak itthon Magyarországon készülnek, egy bejegyzett kozmetikai műhelyben gyártjuk őket, ellenőrzött körülmények között, kiváló minőségű alapanyagokból, megfelelve a magyar és az EU-s minőség biztosítási szabályoknak.

Természetesen csak növényi alapanyagokkal dolgozunk! Ezen kívül sem mi, sem az alapanyagokat előállítók nem végeztek semmilyen állatkísérletet!

Hogyan kell használni a szakállolajat?

Tusolás v. fürdés után érdemes használni. A megmosott, vizes, felpuhult szakállat először meg kell szárítani utána szakállhossztól függően négy nyolc csepp olajjal átmasszírozni az arcot. Végül egy fésűvel átfésülni úgy, hogy az olaj eljusson a szakáll tövéig, egészen az arcbőrig.

Négy – nyolc csepp olajjal masszírozd át az arcot, kellemes, felfrissült illatot biztosít.

Nem. Ha nincs időd, csak egyszerűen illeszd be a reggeli, vagy esti tisztálkodási rutinodba!

Természetesen! Az ápoláson túl akár illatszerként, „parfümként” is használható. Ilyenkor elég három-négy cseppel lazán átdörzsölni a szakállat, és máris élvezhetőek a különleges illatok.

Mindennapos használatra kiválóan alkalmas, igény szerint akár naponta többször is, az ízlésedre bízzuk!

A szakáll a termék használatától fényesebb, rugalmasabb könnyebben kezelhető élettel telibb lesz. A szakáll alatti és az arcbőr is meghálálja a használatot. Azon kívül a kellemes illatok magabiztosabbá jobb kedélyűvé teszik az embert.

Elsősorban azok a botor embertársaink, akiknek nincsen szakálluk… A címkén minden összetevő fel van tüntetve, ezek közül néhány az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthatnak ki. Használat előtt érdemes elolvasni az összetevők listáját.

Ha valaki nem találja meg az illatok közt a neki valót, lehetősége van az illatmentes „fragrance free” szakállolajat használni. Ez csupán a négy féle hordozó olajat és E-vitamint tartalmaz. Illata semleges csupán enyhe kókusz illatot lehet érezni, amely a hidegen sajtolt bio olajunktól származik.

Comment (1)
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.